33kívánság

66 jótündér

Jelképesen írtam le a 66-ost, annyit jelent, hogy már ezt a “küszöböt” is meghaladta a teljesítők száma. Köszönjük mindenkinek, aki eddig jelentkezett!

Rengeteg a jó történet, az az aprólékos figyelem, amivel sokan összeállították a képzeletbeli programot. Vajon minek örülne a kiválasztott kisgyerek? Hogyan szervezzék meg a napot? Mit adhatnának még a kívánságon felül? Szállás, vendéglátás, egy jó ebéd, városnézés… van ötlet bőven, és mindez csak azért, hogy valakinek az ajándéknapja minél jobban sikerüljön.
Nem mindig a legtehetősebbek segítenek: több olyan levelet kaptunk, amelyben valaki sajnálkozik, hogy nem telik többre az erejéből, de legalább néhány ezer forinttal hozzájárulna valamelyik kisgyerek álmának teljesüléséhez. Diákok, nyugdíjasok írtak nekünk.
Olyan is van, aki alig tudott választani: kinek segítsen, így akad, aki több kisgyerekhez is jelentkezett. A legnagyobb öröm pedig talán az, amikor olyan nevekkel találkozunk ismét, akik már a múlt évben is vállaltak teljesítést. Büszkék vagyunk Bodnár Juditra, Nagy Dénesre vagy a Vertebra gyerekcsapatra, azokra, akik a tavalyi jó élmények hatására ismét tettek felajánlást.

Mint írtam, már dupla annyian vagyunk, mint ahány kisgyermek, vagyis – elvileg – mindenkire jut legalább két lehetséges teljesítő. Csakhogy ahogyan tavaly, úgy idén is vannak “kedvenc kívánságok” és olyanok, amelyeket kevésbé választanak. Mi abban hiszünk, hogy a kívánság mibenléténél is jobban számít az, hogy mindenkit “válasszon” valaki. Ahogy annak idején a tornaórán reménykedtünk, hogy beválasztanak minket a csapatba, úgy adhat önbizalmat ezeknek a gyerekeknek az, ha valaki épp őbennük hisz. Már kilenc ember jelentkezett, aki vállalja, hogy elviszi a Gödöllői Kastélyba a nevelőszülőkkel élő Kovács Annát! Hatan vannak, akik pécsi kirándulásra hívják az árvizet átélt Egri-lányokat. Négyen jelentkeztek Radics Cintia és Juhász Amanda kérésére: mindketten lovagolni szeretnének. Nagy öröm minden egyes újabb jelentkezést elolvasni!
Ám nincs még teljesítője a miskolci Pordán Tamarának, aki egy táncstúdióba vágyik, a nagycsaládból jövő Danyi Ashernek, aki megnézne egy videoklip-forgatást, Bata Tibornak, aki nem ismeri a családját, de a hip-hop táncban önmagára talált – most profi táncosokkal szeretne megismerkedni. A tizennégy éves Lipták Krisztina testvéreit vinné el egy léghajózásra, a kocséri Kovács Zsolti pedig egy autógyárba vágyik. Ha ismertek valakit, aki otthon van valamelyik területen, esetleg van efféle kapcsolata, kérlek, küldjétek el neki a lehetőséget – hátha egymásra találnak az álmok és teljesítőik!

katica

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!